Proiectul ”Scoala mea casa mea” a fost lansat astazi 01.03.2011

În luna ianuarie 2011 Fundaţia Centrul Educaţia 2000+(organizaţie independentă de politici,consultanţă şi servicii educaţionale) a lansat un program de  granturi care vizează îmbunătăţirea parteneriatului şcoală-comunitate. Programul de granturi se derulează în cadrul proiectului ,,Parteneriat pentru educaţie!Granturi pentru şcoli aflate în dificultate!”şi este finanţat de Fundaţia Soros-România,prin programul Fondul de Urgenţă. Obiectivul general al programului de granturi este îmbunătăţirea accesului elevului din mediile sociale defavorizate la un învăţământ de calitate prin implementarea de proiecte de scurtă durată.

Printre acestea si proiectul scolii noastră intitulat “Școala mea casa mea” a cărei echipa este formata din:

– prof. Niculina Niță, directorul școlii,

– prof. Grigoraș Popa Catalina, director adjunct al școlii

– prof. Inv. Primar Elena Filipov

– inst. Carmen Nohai

– inv. Maria Nistor
            Din peste 700 de proiecte propuse din întreaga ţară au fost aprobate doar 100. Proiectul se va desfăşura în perioada martie-octombrie 2011 şi de el va beneficia un grup ţintă de 40 de elevi de la clasele I-IV,care a fost  deja stabilit. Elevii provin din familii: cu venit minim garantat, cu părinţi şomeri, cu părinţi plecaţi în străinătate la muncă , care aparţin minorităţilor naţionale şi copii cu cerinţe educaţionale speciale.
            Activităţile propuse sunt diverse şi prin ele urmărim :creşterea frecvenţei elevilor aflaţi în dificultate,îmbunătăţirea calităţii educaţiei elevilor din grupuri dezavantajate,crearea unui mediu educaţional stimulativ,formarea competenţelor cadrelor didactice în aplicarea practicilor de educaţie incluzivă în şcoală,creşterea gradului de motivare şcolară .Prin tot ceea ce ne-am propus să facem dorim ca elevii noştri să simtă că şcoala poate fi primitoare ca o casă şi împreună cu cadrele didactice  se pot simţi ca într-o familie adevărată.

 proiect1

proiect2